torstai 25. maaliskuuta 2010

Johdanto Kuumu-aiheiseen kirjoitteluuni

Olen pitemmän aikaa pohtinut, mihin alkaisin laittaa ylös pohdintojani tästä kotikylästäni Kuumusta. Facebookin kautta kirjoitelmani olisivat vaikeasti tavoitettavat, mutta erillisen blogin kautta tästä luulisi tulevan myös selkeämmän.

Siis, mikä on tämä Kuumu? Olen syntynyt tämän Kuhmon pohjoisimman kylän reunamilla vuonna 1964, jolloin kylällä oli vielä paljon elämää ja perheet suuria. Asutus-alueetkin olivat jo valmiiksi rakennetut, viimeisetkin talot saivat tulevina vuosina tieyhteyden, ja monet uutuudet, kuten sähkö, puhelin ja televisio tekivät tännekin tuloaan. Mustalaissuo ei ehkä ole se kaikkein komein paikannimi, mihin ihminen voi syntyä, mutta laaja ja komea suoalue se on vieläkin kaikkine ulokkeineen.

Mitään aikataulullista, määrällistä tai laadullista tavoitetta en tälle kirjoittelulleni aseta. Kirjoitan silloin kun aikaa ja innostusta on, ja kirjoitan siitä aiheesta, mikä milloinkin mielen päällä on. Kun olen kaksi vuotta sitten maailmaa ja elämää muuallakin nähneenä lopulta asettunut ja asettumassa takaisin kotikulmilleni, niin miksipä nyt menisin ahnehtimaan tai kiirehtimään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti